Graiesc Moldoveneste: ANUNŢ Celebrarea primei recunoașteri internaționale a independenței Ţării Moldovei 02.02.13, 15.00 Arca Triumfală

ANUNŢ Celebrarea primei recunoașteri internaționale a independenței Ţării Moldovei 02.02.13, 15.00 Arca Triumfală

Facebook Odnoklassniki

02 februarie 1365 este o dată importantă în istoria Moldovei. Este ziua primei recunoașteri internaționale a independenței Ţării Moldovei și transformării ei în stat aparte (in regnum est dilatanta).

Prima putere, care a confirmat acest fapt, în dezvoltarea statului nostru, a fost Regele Ungariei Ludovic I. Cel mai puternic Regat din Europa a fost primul stat, care a recunoscut nașterea unei noi țări la granițele sale.

Nașterea noului stat nu a fost ușoară și recunoașterea, din partea celui mai de forță, spune înşăși de puterea recunoscutului. Iată, în această putere și noi urmașii strămoșilor noștri: Bogdan I, fondatorul Moldovei, şi marelui domnitor Ștefan Mușat al III-lea, inspirăm și acum puterea noastră.

Astăzi, mediul extern nu este mai puțin dificil decît 648 ani, chiar dacă trăim în epoca de standarde şi valori comune europene. Dar, așa cum a fost atunci, și acum, statele sînt create și stocate în istoria nu datorită, ci dimpotrivă. Statul moldovenesc va trăi numai în cazul în care vor dori cetăţenii Moldovei, și nu pentru că este dorința prietenilor ei.

Sîntem mîndri că sîntem moldoveni, sîntem mîndri de limba noastră moldovenească, și noi, la fel ca strămoșii noștri, ne iubim țara noastră și sîntem dispuși să luptăm pentru statalitatea ei.


Cu ocazia acestei date, noi, Organizația Obștească "Eu sunt moldovan, Eu grăiesc moldovenește" vă invităm pe toţi, la celebrarea evenimentului dat la Arca Triumfala, ora 15.00, 02/02/2013.

 

La eveniment a fost invitat Ambasadorul Republicii Ungare d-l Mátyás Szilágyi.

 

In cadrul evenimentului var fi desenat un cap de bour (marimea 2m),Trafaret cap de bour simbol istoric a Statului moldovenesc şi va fi intins un baner uriaşi 4,5m x 9mBaner pe fundalul Arcei Triumfale si clădirii Guvernului.

Copyright 2012 © Graiesc.md
Developed by webinmd.com