Graiesc Moldoveneste: Declaraţia de suveranitate sau declaraţia de independenţă

Declaraţia de suveranitate sau declaraţia de independenţă

Facebook Odnoklassniki

Cum poate o republică la iniţierea sa să aibă două declaraţii de neatîrnare? Logic vorbind nu se înţălege sensul, pentru ce de declarat oficial unul şi acelaşi lucru de două ori? Ce-i asta, neîncrederea că ai fost auzit, adică neîncrederea în sine? De ce aceasta este cazul Republicii Moldova? De ce noi am adoptat Declaraţia de Suveranitate din 23 iunie 1990 şi Declaraţia de Independenţă din 27 august 1991.

 

Răspunsul este foarte simplu: suveranitatea au scris-o moldovenii, iar independenţa - romînii.

 

Declaraţia de independenţă este un fals, chiar oamenii care au semnat-o deja se ruşinează de acest fapt. Moldovenii au Declaraţia de suveranitate din 23 iunie 1990, care rucunoaşte supremaţia, pentru ea viitoarei, Constituţii din 1994. Declaraţia de independenţă (dependenţa către Romînia) a fost crisă de Aurel Preda agent romîn, pentru romîni. Ea recunoaşte contrar Constituţiei "limba romînă", iar pentru moldoveni a rămas numai în istoria, deja neexistentă fiind arsă de "moldoveni".

 

Trebuie, să mai atragem atenţia la un lucru simbolistic, adica semantica cuvintelor.

 

SUVERÁN, -Ă, suverani, -e, adj., s. m. și f. 1. Adj. Care este deasupra tuturor, cu o mare autoritate, care are autoritatea supremă. ♦ Fig. Absolut, fără margini; total, suprem.

INDEPENDÉNT, -Ă, independenți, -te, adj. 1. Care nu depinde de cineva sau de ceva.

 

Astfel, moldovenii sînt suverani şi au Declaraţia de Suveranitate, independenţa lasăm romînilor, ca ei toataă istoria lor se luptă să demonstreze ca nu mai sînt dependenţi faţă de cineva. Pe cînd, moldovenii simplu sînt suverani, aşa cum i-a învaţat Ştefan cel Mare, şi fac ce vor ei, dar nu se screm a demonstra la toată lumea că şi ei costă ceva, tipica psihologie romînească.

 

Diferenţa între psihilogia a fi suveran şi a fi independent. Suveran - eşti rege, independent - ieri ai fost rob.

Copyright 2012 © Graiesc.md
Developed by webinmd.com